Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

3 Καλύτερες σπιτικές κρέμες για την κυτταρίτιδα


σπιτικές κρέμες κυτταρίτιδα
Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες σήμερα. Και ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα. Σε προηγούμενα άρθρα του ηλεκτρονικού περιοδικού Δυναμική Γυναίκα αναφέραμε τους 10 λόγους που συμβάλουν στη δημιουργία της κυτταρίτιδας, δώσαμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές κατά της κυτταρίτιδαςπαρουσιάσαμε ορισμένους τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτήν μια για πάντα, και αναφέραμε κάποια τρόφιμα που συμβάλλουν στην καταπολέμησή της. Όπως είναι λογικό, μια από τις μεθόδους για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα είναι οι κρέμες για την κυτταρίτιδα. 


Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές και διάφορες κρέμες για την κυτταρίτιδα. Δυστυχώς όμως οι περισσότερες από αυτές έχουν και διάφορα χημικά συστατικά όπως σταθεροποιητές, συντηρητικά, κ.τ.λ., τα οποία δεν είναι και ότι καλύτερο για τη γυναίκα. Αν θέλετε να βρείτε μια καλή κρέμα κατά της κυτταρίτιδας (του εμπορίου)  ίσως θα πρέπει να ξοδέψετε κάποια χρήματα παραπάνω. Βέβαια υπάρχει και μια καλύτερη εναλλακτική πρόταση. Να φτιάξετε μόνες σας σπιτική κρέμα κατά της κυτταρίτιδας, η οποία θα είναι φτιαγμένη από εντελώς φυσικά συστατικά χωρίς να περιέχει συντηρητικά, σταθεροποιητές ή άλλα χημικά συστατικά. Παρακάτω παρουσιάζουμε τις 3 καλύτερες σπιτικές κρέμες για την κυτταρίτιδα που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι με υλικά της κουζίνας σας.

Ένα scrub σώματος κατά της κυτταρίτιδας με καφέ

Ένα πράγμα που μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι μια καλή απολέπιση. Ωστόσο, η αγορά μια καλής απολεπιστικής κρέμας μπορεί να κοστίσει πολλά. Εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κρέμα με βασικό συστατικό τον καφέ. Ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία είναι μια ουσία που αποτελεί το βασικό συστατικό στις κρέμες κατά της κυτταρίτιδας του εμπορίου ούτως ή άλλως.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να φτιάξετε ένα καλό απολεπιστικό σώματος με καφέ είναι να αναμείξετε μισό φλιτζάνι κατακάθια του καφέ και 1/4 του φλιτζανιού αμυγδαλέλαιο. Απλά εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα σας και τρίψτε ελαφρώς με κυκλικές κινήσεις.

Μετά το τρίψιμο αφήστε την κρέμα για περίπου δέκα λεπτά έτσι ώστε να δράσει η καφεΐνη και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Προσοχή να μην σας βουλώσει ο νεροχύτης όταν ξεπλύνετε του κόκκους του καφές.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​καφέ αντί για κατακάθια. Ωστόσο, τα κατακάθια είναι αρκετά αποτελεσματικά. 


Μια λοσιόν κατά της κυτταρίτιδας με αιθέρια έλαια

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε μόνες σας στο σπίτι είναι μια κρέμα κυτταρίτιδας με αιθέρια έλαια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φλιτζάνι μιας απλής άοσμης λοσιόν σώματος του εμπορίου, λίγο "ανθόνερο" αμαμελίδα (witch hazel) και 3-5 σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν, δενδρολίβανο, άρκευθο, γκρέιπφρουτ, κ.τ.λ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε το μείγμα μέχρι τα επί μέρους συστατικά να αναμιχθούν πλήρως. Στη συνέχεια απλά εφαρμόζετε την λοσιόν κάνοντας ελαφρύ μασάζ στην περιοχή που έχει το πρόβλημα. Καλά είναι να απλώνετε αυτή τη λοσιόν ακριβώς μετά από ένα ντουζ. Έτσι θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Μια φρουτώδης όξινη κρέμα για κυτταρίτιδα

Στην πραγματικότητα δεν κάνουν όλα τα οξέα "κακό" στην επιδερμίδα όπως οι περισσότερες γυναίκες νομίζουν. Μερικά οξέα έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση της κυτταρίτιδας. Για παράδειγμα, το κιτρικό οξύ και το τρυγικό οξύ είναι αμφότερα χρήσιμα στην μάχη κατά της κυτταρίτιδας. Και τα δύο μπορούν να βρεθούν σε ορισμένα φρούτα.

Όσον αφορά τη σπιτική κρέμα κυτταρίτιδας με φρούτα είναι μια κρέμα που γίνεται πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε μαζί μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, μισό φλιτζάνι πολτοποιημένες φράουλες και τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Η ζάχαρη θα σας βοηθήσει να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας. Ανακατέψτε καλά και τρίψτε στην περιοχή που έχει το πρόβλημα με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήστε την κρέμα να δράσει για δέκα λεπτά και μετά ξεπλύνετε. 

Συμβουλή
Φυσικά η κυτταρίτιδα δεν είναι και ότι πιο εύκολο να καταπολεμηθεί. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κάνετε συντονισμένες προσπάθειες αν θέλετε να απαλλαχτείτε από αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα βασίζεστε μόνο σε μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας και θα περιμένετε να λυθεί το πρόβλημα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να κάνετε μια καλή διατροφή και λίγο γυμναστική για σύσφιξη των γλουτών και των ποδιών.

dynamikhgynaika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες