Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Google και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


H Google ανακοίνωσε μέσω του blog της http://googleblog.blogspot.ca/2013/01/a-wind-investment-deep-in-heart-of-texas.html μια επένδυση ύψους 200 εκ. δολαρίων προκειμένου ν αγοράσει αιολικό πάρκο στο Δυτικό Τέξας των ΗΠΑ.

Η ενέργεια που μπορεί να παραχθεί στην μονάδα αυτή των 161 μεγαβάτ είναι ικανή να τροφοδοτήσει με ηλεκτρισμό τουλάχιστον 60.000 σπίτια στην Αμερική, σύμφωνα με την ίδια. Η μονάδα αυτή δημιουργήθηκε από την εταιρεία EDF Renewable Energy και έχει επιβλέψει την δημιουργία πάνω από 50 μονάδων καθαρής ενέργειας και είναι η 11η κατά σειρά επένδυση της εταιρείας επάνω σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 Οι ενέργειες αυτές της google δεν έχουν στόχο μόνο την ενεργειακή αυτάρκεια της σαν επιχείρηση αλλά την μετεξέλιξη της προφανώς σε μια άλλη εταιρεία που δεν έχει στόχο μόνο το διαδίκτυο. Μην ξεχνάμε ότι κύρια πηγή εσόδων του google αποτελεί η διαφήμιση στο internet αφού μέσω του συστήματος διαφήμισης που παρέχει ,το γνωστό google adwords, διατηρεί ένα είδος μονοπωλίου στην διαφημιστική πίτα στο κομμάτι αυτό αφού το yahoo και το bing υπολείπονται θεαματικά από το google σε όλα τα επίπεδα τουλάχιστον ακόμη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

alepoy »

Copyright © Reality time | Φιλικές σελίδες